gallery/logo website
gallery/schroevendraaier
gallery/weggooien

BIJ GEEN TEGENBERICHT ZIJN ER VOORLOPIG GEEN REPAIR CAFE BIJEENKOMSTEN !!

Er wordt in Nederland ontzettend veel weggegooid. Ook spullen waar maar een kleinigheidje aan mankeert en die na een simpele reparatie weer prima te gebruiken zijn.

Het Repair Café wil daar verandering in brengen. Door defecte spullen te repareren, kunt u geld besparen en natuurlijk ook noodzakelijke grondstoffen. Door spullen langer te gebruiken, besparen we energie die nodig is voor fabricatie van nieuwe producten. En zo beperken we dan ook weer de CO2-uitstoot. Maar het Repair Café wil zijn bezoekers ook laten zien dat repareren leuk is en vaak heel gemakkelijk. 
Als u bij het Repair Café Goirle geweest bent weet u in ieder geval hoe het ervoor staat: moet het terug naar de fabrikant, is het niet meer te repareren of kan het, samen met 'n deskundige vrijwilliger, door u gerepareerd worden.
Zo leert u nog eens wat én u maakt ook kennis met andere mensen. En als u zin heeft om iemand anders te helpen, dan mag dat ook en dat is zeker zo gezellig.

De koffie staat klaar, dus wat wilt u nog meer!

gallery/b9f2pd5iaaacyvx
gallery/roller-brushklein
gallery/goirle_vlag klein
gallery/bergstraat
gallery/facebook klein

Onze Facebook 

    Community

Een Repair Café is een reparatiebijeenkomst, georganiseerd op buurt en/of woonplaatsniveau.
Het concept Repair Café heeft reeds nationaal en internationaal zijn nut bewezen, er zijn dan ook al 500 Repair Cafés in Nederland/Vlaanderen en 1360 stuks wereldwijd, verspreid over 24 landen en 6 continenten. Daarom is er na onderling overleg tussen de werkgroep WMO, Creatief Centrum Hobbysoos en Contour de Twern, besloten om ook in Goirle een Repair Café op te  zetten. Hiervoor is 'n werkgroep opgericht welke de verdere uitwerking van dit plan op zich heeft genomen. Het daadwerkelijke Repair Cafe is uiteindelijk een zelfstandig opererend onderdeel van Creatief Centrum Hobbysoos geworden. Creatief Centrum Hobbysoos is het overkoepelende orgaan, waarbinnen het Repair Cafe zelf verantwoordelijk is voor zijn aktiviteiten. Het Repair Café heeft dan ook zijn eigen bestuur, penningmeester e.d.  De bijeenkomsten van het Repair Café vinden plaats in de werkruimte van Creatief Centrum Hobbysoos, Bergstraat 98-4, 5051HD Goirle en zullen in principe op elke eerste zaterdagmiddag van de maand gehouden worden.


Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten, waar bezoekers en deskundige reparateurs elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande kapotte voorwerpen. Het gaat hier om kleding, klein huishoudelijke elektrische apparaten, 

meubels, speelgoed, fietsen en computers en overige. De bezoekers brengen kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) elektricien, naaister, klusjesman e.d. aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.


Bezoekers leren dat reparatie een goed alternatief voor weggooien is en dat ze zo ook helpen om de afvalberg te verkleinen. Daarnaast hopen wij op 'n mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor 'n duurzame samenleving.

Het Repair Café gaat niet alleen om repareren, het is ook een sociaal evenement: dorpsgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier.

Dat leidt tot nieuwe contacten in het dorp en bevordert de sociale cohesie.

Kort samengevat:
De maatschappelijke belangen die nagestreefd worden met dit initiatief zijn:

Het terugdringen van de weggooicultuur.
Het verkleinen van de afvalberg.
De verhoging van zelfredzaamheid.
Het stimuleren van sociale cohesie in een productieve sfeer.
Het verlies van basis reparatiekennis in de maatschappij tegengaan.

gallery/tools-silhouette-vector-26009694
www.000webhost.com